O nama

Današnja EKOHERBALIA svoje početke ima u Prirodoslovnom društvu «Ljekovita biljka», osnovanom 10. veljače 1977. godine. Toga dana počeli smo ostvarivati ideju o zaštiti stanovništva od trovanja zagađenim zrakom, vodom, hranom i napicima, od štetnog djelovanja lijekova i kemikalija to od štetnih kozmetičkih i sanitetskih proizvoda.

Kroz predavanja, seminare, tečajeve i izlete, u prvih nekoliko godina okupili smo preko 400 članova čime se javlja potreba za biljnom ljekarnom. Našu prvu biljnu ljekarnu otvorili smo u Zagrebu 1. listopada 1981. godine. Ujedno je to bila i prva privatna biljna ljekarna u Zagrebu. U njoj su članovi «Ljekovite biljke» i ostali građani mogli nabaviti ljekovito bilje za svoje potrebe. Kasnije se započinje sa vlastitom proizvodnjom domaćih čajnih mješavina, biljnih masti i krema, te biljnih kapi. Bilo je jasno da je sljedeći korak otvaranje tvrtke koja će se baviti isključivo proizvodnjom i prodajom vlastitih biljnih proizvoda.

Prirodoslovno društvo «Ljekovita biljka» i stručni članovi osnovali su tvrtku EKOHERBALIA d.o.o. koja je započela s radom 1. prosinca 1995. godine u Zagrebu. Od tada «Ljekovita biljka» obavlja samo društvene djelatnosti, a EKOHERBALIA d.o.o. preuzima sve gospodarske djelatnosti. «Ljekovita biljka» i EKOHERBALIA d.o.o. do danas nastavljaju suradnju na izradi recepture i području marketinga.

Prirodoslovno društvo «Ljekovita biljka»

Prirodoslovno društvo «Ljekovita biljka» održava sastanke, predavanja i konzultacije s ciljem edukacije članova o načinima očuvanja i poboljšanja zdravlja pomoću ljekovitog bilja. Predavanja uključuju: upotrebu ljekovitog bilja, ekološki i biološki uzgoj voća i povrća, nabavu nezagađenih namirnica, pravilnu i dijetalnu prehranu, ekološko ponašanje itd. U skladu s održivim razvojem trudimo se razviti ekobiotiku kao edukativni svjetonazor.

Sastanci Prirodoslovnog društva «Ljekovita biljka» održavaju se svakog utorka od 17-19 h u velikoj dvorani Doma umirovljenika u Zagrebu, Iblerov trg 8 (kod Importanne centra).

Ulaz na predavanja i sastanke Prirodoslovnog društva «Ljekovita biljka» besplatan je za ljubitelje prirode i sve zainteresirane građane.

Za dodatne informacije nazovite tel. 01/4617-006, 01/4660-407 ili nam pošaljite e-mail na info@ekoherbalia.hr

Ekoherbalia d.o.o. – pravni podaci

Adresa: 10000 Zagreb, Zavrtnica 7/2

OIB: 72769568812

Matični broj: 0844667

Žiro račun: HR1325030071100005293

Subjekt je upisan na Trgovačkom sudu u Zagrebu

Temeljni kapital: 20 000 kn

Ovlašena osoba: Željko Sobotka, prof.

Kontaktirajte nas putem našeg obrasca

Vaše ime i prezime (obavezno)

E-mail ili telefon za kontakt (obavezno)

Vaša poruka